Programul Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice"

Proiect finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională

Programul Operațional Sectorial
Programul Operațional Sectorial
Programul Operațional Sectorial
Programul Operațional Sectorial

EVEREST ROPACK SRL: Sistem inovativ şi ecoeficient de producţie în domeniul ambalajelor

Beneficiar: SC EVEREST ROPACK SRL

Titlu proiect: „Creşterea competivităţii economice a SC EVEREST ROPACK SRL prin implementarea unui sistem inovativ şi ecoeficient de producţie”

Domeniu de finanţare: DMI 1.1

Perioadă de implementare: 10 luni (22.11.2013 – 3.09.2014)

Valoare proiect:
- valoare totală: 1.532.880,70 lei
- valoare eligibilă: 1.227.432,71 lei
- asistenţa financiară nerambursabilă: 859.202,90 lei

Obiective: Extinderea şi modernizarea societăţii, prin crearea unui sistem inovativ şi ecoeficient de producţie în domeniul ambalajelor, utilizând noi tehnologii moderne, crearea de noi locuri de muncă permanente şi menţinerea locurilor actuale de muncă, precum şi creşterea cifrei de afaceri.

Indicatori:
- două active tangibile şi două active intangibile achiziţionate;
- nouă locuri de muncă nou create;

- 49 de locuri de muncă menţinute;
- creşterea cifrei de afaceri cu 10%.

Everest Ropack a fost înfiinţată în anul 1997, cu sediul în Azuga, judeţul Prahova, având în prezent un efectiv de peste 50 de angajaţi, care au urmat cursuri de specializare în domeniul producerii ambalajelor din carton ondulat, precum şi certificarea calităţii. Clienţii societăţii sunt firme importante de pe plan local şi naţional.

Ambalajele confecţionate la EVEREST ROPACK sunt destinate atât prezentării bunurilor, cât şi protejării şi transportului lor, fiind destinate pentru diferite bunuri din diverse sectoare economice: industrie alimentară – dulciuri, făinoase, pizzerii, patiserii, băuturi, lactate, etc.; industria textilă şi încălţăminte; electronice şi electrocasnice; industria chimică; ceramică şi porţelan etc..

Pentru societatea EVEREST ROPACK, proiectul „Creşterea competivităţii economice a SC EVEREST ROPACK SRL prin implementarea unui sistem inovativ şi ecoeficient de producţie” nu reprezintă o primă experienţă în ceea ce priveşte accesarea de fonduri europene, motivul pentru care a ales să obţină o nouă finanţare nerambursabilă a fost creşterea competitivităţii, prin diversificarea producţiei.

Având în vedere că societatea nu este la prima experienţă de acest gen, administratorul Ghiocel Grama este convins de utilitatea accesării finanţărilor europene, argumentând că „acestea contribuie semnificativ la îmbunătăţirea mediului de afaceri. Dacă porneşti cu o strategie bună şi cu perseverenţă ajungi sigur la finalizarea unui proiect cu succes”. În acest sens recomandă solicitanţilor de fonduri să apeleze la acest sprijin european, pentru că reprezintă o oportunitate ce nu trebuie ignorată, indiferent cât de solicitant este procesul de realizare a proiectelor: „Este adevărat că eforturile de obţinere a finanțărilor sunt considerabile, atât financiare, având în vedere împrumuturile bancare, cât şi fizice, având în vedere întocmirea proiectului şi implementarea acestuia, însă rezultatul este unul excepţional!”

În acest moment, EVEREST ROPACK analizează posibilitatea accesării de noi fonduri nerambursabile şi din viitoarele Programe Operaţionale pentru investiţii care să sprijine dezvoltarea companiei şi, totodată, să îmbunătăţească actualele condiţii de lucru ale angajaţilor.

Înapoi

Abonaţi-vă la newsletter-ul nostru!

Email